Široký sortiment vláknin dokáže vyhovieť väčšine technických problémov v potravinárskom, farmaceutickom aj kozmetickom priemysle. Vláknina sa používa pre jej uznávaný nutričný aspekt, ako aj pre jej širokú funkčnosť.
Použitie vlákniny je v produktoch určené na vylepšenie ich textúry, výťažnosti, jemnosti, hydratácie, predĺženie trvanlivosti a čerstvosti, redukcie tukov, obohatenie produktov vlákninou z dietetického hľadiska. Tiež slúži ako nosič aróm, ako protispekavý a protihrudkujúci prostriedok, a má mnoho iných využití.
Cereálna vláknina
- Pšeničná
- Jačmenná
- Ovsená
Strukovinová vláknina
- Hrachová
- Sójová
Ovocná vláknina
- Citrusová
- Jablková
- Kakaová
Ultra-funkčné vlákniny
- Mrkvová
- Citrusová
- Vláknina psyllium
- Zmesi funkčných vláknin
Rozpustná vláknina
- Akáciová